13-04-2018

Linda Verkaaik - 18

Nautenaseweg 4Linda Verkaaik volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht en vervolgens aan de Rijksacademie te Amsterdam. De veelzijdig uitgewerkte thema’s in het werk van deze vormgeefster, tonen niet alleen een uitgestrekt, vakgebied, maar laten ook een scala aan intensief, creatief onderzoek zien.
Wars van modes, ontwikkelde Linda Verkaaik een heel eigen, expressieve stijl. Op een haast schilderachtige manier verweeft ze metaal, glas en moziëk tot ruimtelijke beelden die de kijker omhullen of verheffen.
Hierdoor ontstaan onorthodoxe oplossingen voor de invulling van onze leefomgeving. Kleur en ornament zijn niet weg te denken in haar objecten. Naast de landschappelijke projecten die zij bijvoorbeeld in het kader van het Oerolfestival (Terschelling) uitvoerde zijn haar blijvende monumentale creaties op vele plaatsen in Nederland te zien.

“In de openbare ruimte maak ik beelden met een functie, banken met een verhaal.
Functie in een beeld is de verleiding, het handvat.  Het geeft zin: het kunnen pakken, voelen, proeven, erin weg kunnen...je omhult voelen...troost zoeken, aanraken en geraakt worden. Dan komt het beeld tot leven, gaan mensen het gebruiken, zich ermee verbinden en wordt het tot identiteit van een woon of verblijfsplek.
Zo probeer ik de toeschouwer mee te nemen in dat verhaal.”


l.verkaaik@planet.nl
www.lindaverkaaik.nlGeen opmerkingen:

Een reactie posten