13-04-2018

de “Nijkerkseschool” – 12

KC "de Brink", Havenstraat 7c


Teken- en schildergroep de “Nijkerseschool”
De  “Nijkerkseschool” is groep enthousiasten tekenaars die ook uitstapjes nemen naar het schilderen. Ze komen al jaren op de donderdagavond bij elkaar om gezamenlijk te tekenen en te schilderen. De groep vind veelal hun inspiratie in de natuur of oude gebouwen.
De zeven tekenaars hebben zo hun eigen technieken.
Carolina werkt graag met kleurpotloden laag over laag bouwt ze haar tekeningen op, soms zo levens echt dat het op een foto lijkt. Ze tekent graag landschappen en dieren ze is een echte fijn tekenaar.
Dieke laat zich inspireren door de reizen die ze maakt, ze gebruikt de verschillende technieken, bedenkt ze soms zelf of komt ze tegen in andere landen. Het liefst tekent ze de natuur.
Dik blijft zijn roots trouw door veel te werken met pen of scraper-board, hij werkt in het klein en realistisch, dieren en auto’s zijn favorieten onderwerpen.
Franc is degene die uit blikt in perspectief en dit leid toe een verrassende kijk op bijvoorbeeld de toren van Nijkerk.
Frida is het laatst bij de groep gekomen en heeft een hele eigen stijl, ze werkt met strepen en doe dit het liefst in zwart wit. Als u goed oplet kunt u zelf boodschappen bonnetjes in de tekeningen ontdekken.
Joke houd van kleur en ze heeft het stippel herontdekt, haar tekeningen worden met lijnen opgezet maar stip voor stip opgebouwd. Veel van haar werken hebben een blauw groene kleur, haar inspiratie ligt veelal in Marokko.
Rita is een alleskunner, ze werkt met verschillende materiaal soms met een potlood maar ook met olieverf en acryl. Van speels met primaire kleuren tot fotografisch uitgetekend. De wereld om haar heen is haar inspiratie.
De “Nijkerkseschool” nodigt u uit om vooral te komen kijken tijdens de attelierroute.

dbuitink@gmail.com


Carolina

Dieke

Dik

Franc

Frida

Joke

Rita


Geen opmerkingen:

Een reactie posten