13-04-2017

Jan Nobel - 27

Bremlaan 37


Jan Nobel (1944)
Opleiding: MO tekenen en kunstgeschiedenis aan de Koninklijke Academie in Den Haag (1962-’67). In 1971 werd hij tekenleraar aan het Gorderius in Amersfoort en ging in Nijkerk wonen. Een jaar later ging hij lesgeven op het nieuw gestichte Farel College.
Hij heeft  daar  35 jaar les gegeven en was actief betrokken bij de landelijke ontwikkeling van tekenen als examenvak. Daarnaast is hij altijd als beeldend kunstenaar actief geweest. Zijn werk is realistisch, maar verschillend van verfbehandeling, nu eens heel gedetailleerd, dan weer met grove streken. Hij kreeg landelijk bekendheid met zijn serie schilderijen van oude deuren. Maar hij beheerst ook andere genres. Hij maakt fantasievolle voorstellingen, portretten, modelschetsen en stillevens.
Samen met Jaap Venema organiseerde hij een kunstmanifestatie in Nijkerk, maakte hij met hem projecten voor de basisschool en was betrokken bij de totstandkoming van het monument 50 jaar Vrede dat bij de vijver aan de Oude Barneveldse weg geplaatst is.
Daarnaast is hij actief op het gebied van de kunstgeschiedenis. Hij geeft sinds 2012 cursussen en lezingen over kunstgeschiedenis die goed ontvangen worden.
Atelier aan huis:
Bremlaan 37
3862 VB Nijkerk

j.nobel14@chello.nl
www.jan-nobel.nlGeen opmerkingen:

Een reactie posten