21-02-2019

Janet Borghuis - 1

Venestraat 44
Natuurlijk Verbeelden is het grafisch atelier van Janet Borghuis:  'Van jongs af aan altijd en overal iets te zien. Zeer vroege herinneringen aan lichtval, vormen, vlakken en kleuren.'

Op kinderooghoogte slaat zij de omgeving inzich op. Stad, natuur, verhalenhttps://atelierroutenijkerk.blogspot.com/2019/02/janet-borghuis-1.html. Wat inspireert, geeft zij met haar handen vorm: beelden die een verhaal vertellen. Later ontstaat ook het omgekeerde: spelen met taal en daar een beeld bij krijgen. Nooit ingewikkeld. Niks 'bedacht'. Natuurlijk. Associatief. Waarnemingen, indrukken of foto's worden hergebruikt door iets weg te laten of toe te voegen.

Haar linosnedes, etsen, zeefdrukken en monotypes maakt Janet in een kleine oplage: in een serie van vier tot acht stuks. Geen enkele afdruk is precies hetzelfde als de vorige. Vanuit gevoel of doelgericht ontstaat het beeld. Lossig of heel precies, figuratief, abstract, allemaal mooi. Soms ontstaat iets dat niet is voorzien, want toeval speelt altijd een rol. Met verrassend resultaat. Haar grafische werk is kleurrijk en samen te vatten als ‘licht en lucht’.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten