19-04-2016

Zwakman Fotografie - 16

Bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstraat 99

        
Hans Zwakman, fotograaf

Al heel jong maakte hij kennis met de fotografie. Met de Kodak Brownie trok hij door stad en land om alles vast te leggen wat hij de moeite waard vond. Tijdens de middelbare school wist een docent het enthousiasme voor de fotografie nog wat verder aan te wakkeren. De vakanties in de laatste paar jaar van de middelbare school werden gevuld met vakantiewerk bij industrieel fotograaf Ruud van Roon. Hij was het die hem de fijne kneepjes van het vak bijbracht. Toch werd gekozen voor een heel ander type opleiding en werd hij Klinisch Chemische Analist. Een kleine 10 jaren werkte hij in die functie in een ziekenhuis laboratorium. Een overstap naar het bedrijfsleven volgde en na een loopbaan die zo’n 25 jaren duurde ging hij terug naar de fotografie.
Zijn voorkeur gaat naar het fotograferen van mensen, vaak doorleefde mensen, mensen die het één en ander hadden meegemaakt en dat van hun gezichten was af te lezen. Maar andere onderwerpen als stadgezichten en natuur kunnen op zijn belangstelling rekenen.
De afgelopen periode is hij bezig geweest met fotobewerking, Adobe Photoshop was daarbij even belangrijk als het penseel voor de schilder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten