19-04-2016

Wendy Bolten - 23

Rozenlaan 2


              

Ik ben geboren in Arnhem en getogen in Den Haag.
Als jong meisje  tekende ik al veel en kon met enkele snelle pootlood handelingen bekendheden van toen op papier zetten.
Mijn oom schilderde eveneens en met hem tekende ik vaak stillevens.
Rond mijn puberteit werd mijn talent ontdekt door een bekende kunstenaar/fotograaf. Hij nam mij een tijdje onder zijn hoede en van hem kreeg ik de basis mee over verhoudingen van het menselijk lichaam.
Jaren daarna nam mijn leven een andere wending aan waardoor ik jaren niet meer tekende of mij er mee bezig hield.
Bij een viering overhandigde ik jaren later een schilderij die ik had gemaakt voor de desbetreffende persoon  hieruit voort kwamen veel reacties. Een van de aanwezige mensen betrof iemand die zijdelings voor een galerie werkte in Rijswijk.
Deze persoon bracht mij in contact met galeriehouders die na het zien van enkele werken dusdanig onder de indruk waren en mij enkele opdrachten gaven. Hieruit voortvloeiend kreeg ik steeds meer opdrachten. Nadat ik kinderen kreeg verdween mijn schilderen wederom uit mijn leven. Werd fulltime moeder en genoot hier volop van.
In 2011 scheidde ik van mijn man en een zware periode volgde. Gestimuleerd door mede- kunstenaars nam ik op een gegeven moment de grote en onzekere stap om wederom mijn kunst op te pakken.
Ik werk momenteel in een klein atelier bij de vredeskerk in Nijkerk en deels thuis.
Mijn leven kent veel ups en downs hetgeen ik heb doorleeft geef ik uiting in mijn schilderijen.
Gevoel is dan ook het eerste wat ik zal gebruiken als ik mezelf moet neerzetten als kunstenares.
Soms diep ik een thema uit die mij bezig houdt en soms kan het gewoon ontstaan doordat iets spontaan bij me boven komt en me raakt. Het beeld heb ik altijd van te voren in mijn hoofd alvorens ik het op doek breng.
Ik hoop mensen bewust te maken van emoties die wij universeel delen maar ook van de kracht die kunst in zich draagt!
Als ik enkele mensen bereik met mijn schilderijen, hen een glimlach kan toveren op hun gezicht of dat ze nadenken over wat er is geschilderd dan voel ik me gelukkig en dank God voor mijn talent waarmee ik op deze aarde ben gekomen.


         

1 opmerking:

  1. Mooi profiel beschrijving, stop niet met het maken van mooie werken. Hou deze passie vast en haal hier je energie uit. Blijf jezelf door ontwikkelen en emoties hoort bij de mens. Geef het verleden een plekje en geniet van de nieuwe dagen die komen gaat. Heel veel succes met het maken van mooie werken waar jou gevoel en emotie in zit.

    BeantwoordenVerwijderen