14-10-2013

Atelierroute Nijkerk 2013 Verslag2013 is het jaar dat Nijkerk stilstaat bij 600 jaar stadsrechten. Het thema van onze overzichtsexpositie 'Toen ..' sloot hierbij aan. Het was verrassend te zien hoe de exposanten invulling hebben gegeven aan dit thema.
Sommige kunstwerken sloten aan op Nijkerkse thema's, terwijl in andere kunstwerken een eigen beleving van toen naar voren kwam.


De bewoners van toen.

Bestuursleden van de Atelierroute hebben tijdens een aantal workshops met de bewoners van sint Jozef gewerkt. Tijdens deze workshops hebben deze creatievelingen hun beleving van Nijkerk aan het doek toevertrouwd. Het resultaat was een collage dat onderdeel uitmaakte van de atelierroute.


Evaluatie

Het was leuk te zien dat er dit jaar veel exposanten met elkaar op één adres hun kunstwerken aan het publiek wilden laten zien. De eerste expositiedag op de zaterdag was het weer iets minder en waren er veel andere activiteiten, wat zijn neerslag had op het aantal bezoekers. De zondag was zonnig en dat was direct merkbaar. Een groot aantal bezoekers hebben met de fiets of auto diverse exposanten bezocht.
Dit was een zeer geslaagde dag.
Gelet op het feit dat er veel kunstenaars gezamenlijk op een bezoekplek zaten is het moeilijk een vergelijking te maken tussen de bezoekersaantallen van dit jaar en vorige jaren. Algemeen beeld was wel dat het op de zaterdag iets minder was, maar dat dit weer werd gecompenseerd door het aantal bezoekers op de zondag.

De ophaalavond van de kunstwerken door de kunstenaars wordt steeds meer een moment om even bij te praten en de ervaringen van de atelierdagen uit te wisselen.


Het gastenboek

Een beetje feed-back uit het gastenboek op de overzichtstentoonstelling:

“Mooie overzichtstentoonstelling. We gaan nu bij veel mensen kijken om nog meer werk te zien."

"Een mooie overzichtstentoonstelling. Het thema 'Toen ..' in al zijn variëteiten uitgebeeld."


"Leuk en veelzijdig allemaal. Diverse uitvoeringen hoe iedereen 'toen ..' beleefd."Atelierroute 2014

Natuurlijk gaan we graag op voor de volgende atelierroute Nijkerk!
De datum voor de volgende route is al geprikt.

zaterdag 24 mei 2014
10:00 u - 17:00 uur
zondag 25 mei 2014
12:00 u - 17:00 uur

Ter voorbereiding op deze dagen organiseren wij op 11 november een inspiratieavond, waarbij ook het thema voor de atelierroute 2014 bekend wordt gemaakt.  U kunt zich voor deze avond nog steeds aanmelden op ateliernijkerk@yahoo.com. De toegang is gratis.


Het Atelierroutebestuur bestaat uit:

Voorzitter              Jolanda Henskens Zwanepol
Penningmeester     Wim Luigjes
Secretaris              Marco van der Wielen
Lid                         Ageeth van den Dop-Engels
Lid                         Isabelle de Schipper-Régis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten