21-03-2012

Polderhuis groep - 7

Spoorstraat 1


De Polderhuis Groep bestaat uit een divers gezelschap. Die diversiteit leidt tot een prachtige en gevarieerde expositie. 


Isaline NagelCarolien Kraamer


Allereerst Isaline Nagel en Carolien Kraamer. Door de weeks zijn ze ook creatief bezig in de Postkamer maar op de maandagavond bij de Polderhuis Groep wordt hun creativiteit op een hele andere manier gestimuleerd. De tekeningen en schilderijen zijn van een herkenbare stijl. De ontwikkeling en productiviteit van deze twee kunstenaressen is groot.


Rien Lagemaat


Rien Lagemaat wil vooral zijn denkbeelden toevertrouwen aan het doek. Zijn schilderijen zijn meer dan een voorstelling met verf. Het staat vol van de symboliek. In ieder doek schuilt een verhaal.


Dineke Bokkers


Dineke Bokkers werkt graag direct op het doek. Kleuren worden zodoende vaak op het doek gemengd. Alhoewel ze zelf vaak zegt dat het schilderen vooral ontspanning is ontstaat er onder haar handen kunst.


Jasmijn van Steeg


Dat geldt ook voor Jasmijn van Steeg. Alhoewel zij de realiteit op het doek probeert te krijgen ontstaat er tijdens het schilderen steeds vaker een voorstelling met een verhaal. Jasmijn speelt met licht en schaduw en werkt graag met het zachte kleurenpalet.


René Speelman


René Speelman wordt steeds bekender om zijn illustraties van Jabbertje met de korte gedichtjes. Tijdens de expositie laat hij vooral zijn digitale werk zien waarin scherpe lijnen, heldere kleuren en humor zijn terug te vinden.


Janny van Steeg


De motor achter de Polderhuis Groep is Janny van Steeg. Op prachtige wijze richt ze de exposities in haar galerie in maar weet ook het beste in anderen naar boven te halen. Een aantal van haar eigen werken zijn tijdens de expositie te bewonderen. Van de teder geschilderde vogels tot de robuuste landschappen.


De Polderhuis Groep heet u tijdens de Open Atelierroute van harte welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten