21-03-2012

Arie - 9

Nieuwstraat 9 (4D Architecten)


Geboren in Rotterdam op 29 augustus 1933.
Verhuisd naar Putten in 1972 en sinds 1998 woonachtig in Nijkerk.
Was altijd al aan het knoeien op papier.

Tijdens vergaderingen of op stille momenten ontstonden patronen en/of vreemde figuren op en stuk kladpapier. Deze werden dan ook weer na het produceren tot prop bevorderd en verdwenen met een boog in de prullenbak.
Tot, na een werkzaam leven als ondernemer meer vrije tijd ontstond en de kladpapiertjes verheven werden tot tekenpapier waar met kleurpotloden de patronen van kleur werden voorzien. Met als vervolg acrylverf op linnen. Het bleef echter zonder structuur en evenwicht.
Na advies van vrienden meldde ik mij bij de Volksuniversiteit in Putten en kreeg een periode les bij May Oskam, waar het gebruik van materialen, evenwicht en perspectief de basis waren van vooruitgang. Met als gevolg een presentatie van een aantal ontstane kronkels in kleur.
Er zijn natuurlijk veel stromingen in de schilderkunst, intellectuele en verstandelijke kunstvormen, maar die kunstvorm blijft altijd esthetisch mooier of lelijker. Mijn schilderijen zijn geen technische hoogstandjes in de kunst, maar presenteren emoties in lijnen, figuren en kleuren. Zie het maar als naïeve kunst. In elk geval voor mij een plezierige hobby.


ariesnijders@planet.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten