13-04-2018

Wiele - 10

De Ruijterstraat 19Wat zal ik eens over mijn schilderen vertellen?

Het is een ding dat bij me hoort, aan me gekleefd zit.
Ik schilder voor mezelf. Heel egoïstisch. Ik wil aan de muur wat ìk mooi of spannend vind. En dat probeer ik te maken. Ik probeer te zorgen dat dat gaat bestaan.

Het schilderij is intiem, maar tijdens het schilderen is er afstand tussen mij en het schilderij. Ik bedoel, ik heb wel geluk nodig, ik voel niet veel controle, wel vertrouwen. Ik laat de kwast vlug zijn 'klappen' uitdelen en hoop op 'rake klappen'. Ze voelen als toevalstreffers. Daarom heb ik haast als ik schilder. er moeten veel 'klappen' uitgedeeld worden om de rake te vinden.

De kick is daar als het portret ineens gaat lijken, of als de kop een emotie toont waardoor het leven zichtbaar is, of als in het landschap de atmosfeer zichtbaar wordt.
Dan ben ik gelukkig.

Soul Paintings voor een hartekoop!
Je hebt ‘goedkoop’, je hebt ‘duurkoop’ en je hebt ‘hartekoop’! Betaal uit je hart!
Dat kan bij mij tijdens de Atelierroute Nijkerk 2017.
Als je bij mij 1 schilderij ziet wat je mooi vindt en graag wilt hebben, dan bepaal jij de prijs.
Geïnspireerd door ‘Trust’ (http://trustamsterdam.org), het pay-as-you-feel restaurant in Amsterdam, wil ik ook mijn schilderijen op die manier te koop aanbieden.
Betaal uit je hart en be happy, dan zal ik dat ook zijn.

Illustraties
Graag laat ik tijdens de atelierroute ook wat van mijn illustratiewerk zien.
Ik maak een stripje voor het motorblad KicXstart en illustraties voor diverse klanten.

Tijdens deze route wordt ik in mijn atelier vergezeld door broeder in de strijd Hanz! Ook zijn werk (en hijzelf) zal hier te bewonderen zijn. Het beloven weer spannende gesprekken te worden!
Kom gezellig eens kijken! 

wielepaints.blogspot.nl
marcovdwielen@yahoo.com


1 opmerking:

  1. Wat een mooi stukje en wat een leuk initiatief!! Je zou er een site van moeten maken, ik zou me meteen in schrijven!! Heel velen succes Wiele, hoop dat het goed met je gaat.

    BeantwoordenVerwijderen