23-08-2012

Bea Berends - van de Weijer - 12

Langestraat 39, het Atelier

In “Het Atelier” op de Langestraat 41 in Nijkerk, bij Bart Kamphuis en Nel Schoon laat ik dit jaar weer wat van mijn werk zien. 

Textiele werken of quilts ontstaan spontaan naar aanleiding van een thema, ervaring of herinneringen uit het leven, zoals bijvoorbeeld vakanties.
Uit de voorraad lapjes zoek ik naar wat bruikbaar is qua kleur of dessin. Soms verf ik stoffen en werk ik met restjes. De beperking van de hoeveelheid materiaal blijft voor mij een uitdaging.
Het doorquilten (doorpitten) met de hand of machine, het versieren van de werkstukken, vind ik erg fijn om te doen. Het zorgt voor structuur en reliëf. De creaties worden er rijker van. De stof wordt als het ware doorleefd.Het laatste jaar maken we met een aantal dames van het Quiltcafé dat in de bibliotheek bijeen komt, ook harten kussentjes uit kleurrijke lapjes van 40 x 40 cm. Die gaan naar Meander Medisch Centrum in Amersfoort naar de Mamapoli voor vrouwen die door borstkanker een borst moeten verliezen. De kussentjes geven hen steun onder de arm en de borst in bed, of onder de autogordel. 
Hierin gaat ook de nodige tijd in zitten. 


bea.berends@kpnmail.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten