13-04-2018

Henk Pothoven - 5


Holkerweg 17
In 2002 ontdekte ik het beeldhouwen, sinds die tijd speelt de beeldende kunst een belangrijke rol in mijn leven. Ik vind het belangrijk om mijn liefde voor beeldhouwen aan anderen door te geven. “Beeldhouwen laat je alle beslommeringen en stress even vergeten, doordat het creatieve alle aandacht vraagt”. Ik werk graag met diverse natuursteensoorten zoals albast, speksteen en serpentijn.

“Mijn kunstwerken geven vaak mijn gevoelens van een bepaald moment weer. Het werken met steen is een proces, uiteindelijk zegt een beeld iets over mijzelf. Ik zoekt een steen uit waar ik op dat moment iets in ‘zie’. Tijdens het werken verwerk ik dingen/emoties waar ik mee zit. “Je kunt je ‘leeg maken’ in de steen”. Het beeldhouwen heeft ook een stukje fysiek. Het contact met de steen, met je handen bezig zijn en dan iets persoonlijks creëren, dat is prachtig. Hierdoor maak je iets wat bij jou past, waardoor je dicht bij jezelf komt.”
Het is ook mooi om stukken steen ruw te laten: “de steen is daar mooi van zichzelf”. Belangrijk is dat ik iets maak wat ik zelf mooi vindt: “een ander hoeft mijn werk niet mooi te vinden…”.

De aan de Holkerweg in Nijkerk gelegen boerderij “klein beekhoven” is gebouwd rond 1875. In de idyllische boerderijtuin staan veel kunstwerken opgesteld tijdens de atelierroute. Er zijn dan ook maar liefst 7 exposanten. Verder zijn er in de expositieruimte en de nieuwe koffieruimte veel kunstwerken zoals schilderijen en beelden te zien.
Kortom een plekje waar veel te zien en te genieten is. U bent van harte welkom, de koffie en thee staan klaar.

hp@henkpothoven.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten