13-04-2018

Henk Pothoven - 6


Holkerweg 17Ook dit jaar kunt u een kijkje nemen op boerderij Klein Beekhoven aan de Holkerweg. In de idyllische tuin van dit pand uit 1875 staan diverse beelden opgesteld. Soms zo dat ze bijna in de tuin opgaan.

Ook in onze expositieruimte en op het erf zijn een flink aantal objecten te bewonderen.  Natuurlijk kunt u ook een kijkje nemen in het atelier en staat er in de koeienkeet thee en koffie klaar.

Boek: “atelier in beeld” 
Ons beeldhouwboek .“atelier in beeld” is tijdens de atelierroute ook te koop. Het boek bevat zowel foto's van beelden van cursisten als ook van Henk. Daarnaast staan er een aantal interviews in. Onderstaand een gedeelte uit het interview met Henk.

“Mijn kunstwerken geven vaak mijn gevoelens van een bepaald moment weer. Het is mijn passie in een beeld iets van mijzelf te leggen. Het werken met steen is een proces. Je zoekt de steen uit waar je op dat moment iets in ‘ziet’. Tijdens het werken verwerk je dingen/emoties waar je mee bezig bent. Je kunt je ‘leeg maken’ in de steen. Het beeldhouwen heeft ook een stukje fysiek. Je bent met je handen bezig. Het contact met de steen en met je handen bezig zijn en dan iets persoonlijks creëren, dat is prachtig. Hierdoor maak je iets wat bij jou past, waardoor je dicht bij jezelf (je ‘oer’) komt.”
Henk vindt het mooi om stukken steen ruw te laten: “de steen is daar mooi van zichzelf” en is eigenzinnig in zijn kunstuitingen: “een ander hoeft mijn werk niet mooi te vinden…”.

Henk geeft al meer dan 10 jaar cursussen en workshops en “atelier klein beekhoven” is inmiddels een begrip in Nijkerk.
Kortom, kom (opnieuw) kijken en laat u verrassen!

hp@henkpothoven.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten